Op de fiets in de stad. Doe de Appeltuin-fiets-zoektocht!

Voetgangers, fietsers, brommers, auto’s, bussen …
In Leuven is alles voortdurend in beweging. Ook rond de Appeltuin is dat zo.

De Parkpoort met zijn drukke kruispunt en de ring is vlakbij. De Naamsestraat is niet veraf. Maar wellicht heb je ook al gemerkt: Leuven evolueert stilaan naar een autoluwe stad. Auto’s mogen niet sneller rijden dan 30 km per uur. Er komt meer ruimte voor voetgangers en fietsers.

Om het fietsen aan te moedigen neemt de school al enkele jaren deel aan het fietsexamen en aan het Bobbi-fietsproject. Dat leverde onder meer subsidies op voor de aankoop van kleuterfietsjes en fietsmateriaal.

Meer en meer kinderen van de Appeltuin komen met de fiets naar school. In de werkgroep verkeer vinden we dit een gunstige evolutie. Om ouders de kans te geven hun kind op een leuke en veilige manier vertrouwd te maken met fietsen in de stad, hebben we een heuse fietszoektocht uitgedokterd. Ze brengt je langs de mooiste en meest fietsvriendelijke plekjes van Leuven.

Wil je deze fietstocht uit proberen? Je kunt ze zomaar downloaden door hier te klikken . Heb je liever een papieren exemplaar? Loop dan even langs bij Hanne van de allerjongste kleuters.

Stuur na je fietstocht een selfie van jezelf en je fietsclubje naar klas.hanne@appeltuin.be. Dan krijg je als herinnering een sleutelhanger met je foto cadeau.
Geniet van je fietsuitstap!